Kinoayı nasıl tüketeceğinizi bilemiyorsanız bu salata tarifini deneyebilirsiniz. Doyurucu bu salatanın lezzetini de seveceksiniz.
Malzemeler
- 12 bardak su
- 1,5 bardak kinoa
- 4 adet kornişon turşu
- 1 küçük kırmızı soğan
- 1 büyük kırmızı domates
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet nane
- Yarım bardak zeytinyağı
- ¼ bardak sirke
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2/4 tatlı kaşığı karabiber
- 1 avokado
Hazırlanışı
- Kinoayı yarım saat soğuk suda bekletip ovalayarak yıkadıktan sonra büyük bir tencereye alın. 12 bardak suyu koyun, bir kez karıştırıp kaynatın.
- Orta ateşte kapağını kapatmadan 12 dakika kadar pişirin. Daha sonra süzün ve soğuk suyla yıkayın.
- Suyunu iyice süzdüğünüz kinoayı büyük bir kaba alın. Minik minik doğradığınız kornişonu, soğanı, domatesi, incecik kıydığınız maydanozu ve naneyi zeytinyağı, sirke ve limon suyuyla karıştırın. Tuzu ve karabiberi de ekleyin.
- Minik minik doğradığınız avokadoyu da ilave edin. Salatanız hazır. Afiyet olsun.