Yeşil kabaktan köfte yapmaya ne dersiniz? Sağlıklı bu köftelerle protein, karbonhidrat ve vitamin ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz.
Malzemeler
- 3 orta boy kabak
- Yarım su bardağı tam buğday unu
- Yarım su bardağı lor peyniri
- 3 arpacık soğan
- 1 yumurta
- ¼ su bardağı maydanoz
- 2 tatlı kaşığı kuru kekik
- Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Kabakları soyup yıkadıktan sonra rendeleyin. Kevgir ya da benzeri bir gereçle fazla suyunu sıkın. Bir kaba alın.
- Yağı, unu, lor peynirini, yumurtayı, kekiği, tuzu, muskat cevizini, ince ince kıydığınız soğanları ve maydanozları kabaklara ilave edin.
- Yapıştırmaz bir tavaya zeytinyağı koyun ve orta ateşte kızdırın. 1 çorba kaşığı yardımıyla porsiyonlara ayırarak tavaya koyun. Her iki tarafı altın rengini alana 1,5 dakika kadar pişirin.
- Bu şekilde tüm harcı pişirin. Afiyet olsun.