Son yıllarda bamya, bilim dünyasında popülerlik kazanmış ve birçok araştırmanın konusu haline gelmiştir.
Bamya, B ve C vitamini, potasyum, folik asit, demir, çinko ve kalsiyum gibi önemli besin maddeleri açısından zengin bir sebzedir. Ancak doğru şekilde pişirilmediğinde salyalı bir kıvam alabilir.
Bamyanın salyalanmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.
Bamya sevenlerin sıkça sorduğu “Bamyanın salyalanmaması için ne yapılmalı?” sorusunun cevabı, doğru pişirme teknikleriyle mümkündür.
Limon suyu
Bamyanın uçlarını kesin ve gerekirse lifli olabilecek kısımlarını çıkarın. Dondurulmuş bamya kullanıyorsanız, buzdolabından çıkarın ve birkaç dakika çözülmesi için bekletin.
Bamyaların üzerine yarım limonun suyunu ilave edip biraz bekletirseniz, sümüksü yapısını engellersiniz.
Limon suyu, bamyanın salyalanmasını önleyecektir.
BAMYANIN 10 FAYDASI
1. Yüksek protein içeriği
2. Kolesterol seviyesini düşürür
3. Göz sağlığını destekler
4. Sindirimi kolaylaştırır
5. Antioksidan içerir
6. Kansere karşı koruyucudur
7. Kemik sağlığını destekler
8. Kan basıncını düzenler
9. Cilt sağlığını iyileştirir
10. Metabolizmayı hızlandırır