Array
  1. Haberler
  2. Yararlı Bilgiler
  3.  Whatsapp’ın Bilmediğiniz Özellikleri

 Whatsapp’ın Bilmediğiniz Özellikleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Whatsapp en çok kullanılan iletişim uygulamalarının başında geliyor. Bu uygulama ülkemizde bütün akıllı telefonlara yüklenmiş durumdadır. Bu kimsenin bilmediği Whatsapp özellikleri hakkına bilginiz var mı?

Whatsapp Görünmez Olma

Whatsapp üzerinden profilinizi, çevrimiçi olduğunuzu, biyografinizi gizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Sizlerde çok basit bir işlemle bu saydıklarımızı anında yapabilirsiniz. Whatsapp uygulamasını açın ve ayarlar bölümüne gelin. Buradan hesap seçeneğini işaretleyin ve gizlilik bölümüne gelin. Buradan son görülme, profil fotoğrafı… Kısmını hiç kimse olarak işaretleyin. Böylece artık profiliniz herkese kapalı olacaktır.

İos içinse Ayarlar bölümünden Gizlilik bölümüne gelin. Buradan ayarlarınızı Android şeklinde değiştirin.

Whatsapp

Mesajları Görüldü Yapmadan Okuma

Whatsapp üzerinden okuduğunuz mesajın görüldü olarak gitmesini istemiyorsanız üçüncü taraf uygulamalar kullanmanız gerekiyor veya telefonunuzu uçak moduna alabilirsiniz. Mesaj geldikten sonra telefonunuzun uçak modunu aktifleştirerek mesajı okuyabilirsiniz. Karşı taraf mesajı okuduğunuzu fark etmez. Ayrıca üçüncü taraf uygulamalar kullanarak mesajları hiç okumamış gibi görünebilirsiniz.

Bu sayede karşı taraf mesajı okuduğunuzu bilemez ve sizlerde rahat bir şekilde okuyabilirsiniz. Hatta uçak modun da iseniz karşı tarafa mesaj bile yazabilirsiniz. Mesajınız bir internet bağlantısı olmadığından dolayı ilkte gönderilmeyecektir. Daha sonra Whatsapp uygulamasından çıkış yapın ve internete bağlanın bu sayede görüldü atmadan mesaj yazmış olacaksınız.

Whatsapp Gruplarında Kişiye Özel Yanıt Verme Özelliği

Bu özellik ile iletmiş olduğunuz mesajı sadece yanıt verdiğiniz kişi görecektir. Yanıt vereceğiniz mesaja basılı tutun ve sağa doğru kaydırın. sağ üstte bulunan menüye dokunun ve kişi özel yanıt ver seçeneğine dokunun. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra verdiğiniz yanıtı sadece size mesajı gönderen kişi görecektir. Bu özelliği de işinize yarayacak bir zamanda kullanabilirsiniz.

Whatsapp Toplu Mesaj Gönderme

Toplu mesaj göndermenin yolu grup oluşturmak değildir. Whatsapp üzerinden toplu bir şekilde mesaj gönderebileceğiniz birkaç yöntem daha bulunmaktadır. Bunun için sohbetler bölümüne gelin ve sağ üstteki menüyü aktifleştirin. Daha sonra yeni toplu mesaj seçeneğine dokunarak yazacağınız mesajı yazın. Daha sonra göndermek istediğiniz kişileri seçerek toplu halde mesaj gönderebilirsiniz. Bu yöntemi birçok kişi bilmemektedir. Sizlerin de işine bazı zamanlarda yarayabilir.

Whatsapp Üzerinden Kendinize Mesaj Gönderme

Kendinize mesaj göndermek Whatsapp üzerinden mümkün. sizlere vereceğimiz bir link ile sizlerde kendinize link ile mesaj gönderebilirsiniz. ( wa.me/ kendi numaranızı yazın ) daha sonra bu linke tıklayarak kendinize mesaj gönderebileceğiniz ekrana gönderileceksiniz.

Mesajları Kalın Yapma

Whatsapp üzerinden mesajlarınızı kalın yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Mesajlarınızın başına ve sonuna **Mesajınız** yazarak, mesajınızı kalınlaştırabilirsiniz. Bu özelliği herhangi bir kelimeyi vurgulamak için vs. kullanabilirsiniz. Veya birileri ile konuşurken mesajınızın belli olmasını istiyorsanız bu şekilde kullanabilirsiniz.

Mesajları İtalik Yapma

Whatsapp mesajlarınızı italik bir şekilde yapmak istiyorsanız _Mesajınız_ yazarak mesajlarınızı italik yapabilirsiniz. Eğik bir şekilde mesaj yazmayı seviyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Whatsapp Önemli Mesajları Bulma

Sizlere gönderilen mesajları saatlerce aramak, bulmak yerine mesajları yıldızlayarak zaman kazanabilirsiniz. Önemli olarak gördüğünüz mesajların üstüne basılı tutun ve yıldızla seçeneğini işaretleyin. Bu işlemlerden sonra mesajı yıldızlayın ve sohbetler bölümünden yıldızlanan mesajlara gelin. Buradan bütün yıldızlamış olduğunuz mesajları görebilirsiniz.

Bu şekilde verdiğimiz yöntemler ile Whatsapp uygulamasında diğer kişilerden farklı özelliklere sahip olabilirsiniz. Aklınıza takılan sorularınızı, görüşlerinizi ve düşüncelerinizi bize sosyal medya hesaplarımız aracılığı ile iletebilirsiniz. Ayrıca web sitemizdeki diğer sosyal medya konularına göz atarak farklı bilgilerde edinebilirsiniz. Daha fazla Whatsapp yayınları için beklemede kalın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
 Whatsapp’ın Bilmediğiniz Özellikleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin