1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Besni Tava Tarifi

Besni Tava Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Besni Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 700 gr kuzu kuşbaşı et
  • 4 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 7 diş sarımsak
  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Besni Tava Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar yıkanır, alacalı soyularak fırın tepsisine alınır.
  • Domatesler küp küp doğranarak eklenir.
  • Biberler uzunlamasına ikiye bölünür, diğer sebzeler ile eşit boyutlarda doğranır.
  • Kalan bütün malzeme eklenerek harmanlanır.
  • Fırın tepsisine 1 çay bardağı su gezdirilir.
  • 200 derece fırında 1 saat kontrollü olarak pişirilir.
  • Fırınınızın gücüne göre süre değişkenlik gösterebilir, kontrol edin. Afiyet olsun.

 

Besni Tava Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin