Ege ve Ege Denizi’nden güzel ve pratik bir yemek tarifi Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi
Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet büyük boy Girit kabağı
- 2 adet domates (Küp doğranmış)
- 1adet defne yaprağı
- Sarımsak (Miktar isteğe bağlıdır)
- Zeytinyağı ve tuz
Fırınlanmış Girit Kabağı Nasıl Yapılır?
- Kabakları boydan ikiye kesin ve irice doğrayın.
- Zeytinyağı, defne, tuz ve sarımsakla karıştırıp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
- Pişerken arada mutlaka bir kez alt üst edin.
- Bu arada domatesi bir tavaya alın ve tuz ilave soteleyin.
- Servis tabağına domatesi alın üzerine fırınlanmış kabağı koyup sıcak veya ılık olarak servis edin.