1. Haberler
  2. Ege Yemekleri
  3. Heraklion Tarzı Kallistsounia Tarifi

Heraklion Tarzı Kallistsounia Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Heraklion Tarzı Kallistsounia Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harç için

  • Mizithra*
  • 1 adet yumurta
  • Taze nane
  • 1 çay kaşığı tarçın

Heraklion Tarzı Kallistsounia Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemesini derin bir kapta karıştırıp yoğurun ve bir saat dinlendirin.
  • İç harç malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
  • Hamuru oklava ile ince açın, 10-12 cm çapında bir tabakla yuvarlak parçalar kestikten sonra, hamurun bir tarafına iç harcını koyup yarım ay şeklinde kapatın.
  • Tüm hamuru be şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda alt üst kızartın.

 

Heraklion Tarzı Kallistsounia Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin