Ege Bölgesi’nden size basit ve bol lezzetli mandalina tatlısı tarifi. İnce kabuklu mandalinaları tercih ederseniz, lezzetinden bal damlar.
Malzemeler
- 500 gram mandalina
- 450 gram toz şeker
- 1 adet taze sıkılmış limon
- 500 ml su
İlk önce mandalinaları iyice yıkayın. Tırtıklı bıçak ve rende yardımı ile kabuklarını rendeleyin. (hepsini değil) Kürdanla dörder yerinden delin ve su dolu bir kapta 1 gün boyunca bekletin. Suyunu sık sık değiştirmeyi unutmayın. 1 gün boyunca bekleyen mandalinaları soğuk suya alın. 15 dakika kısık ateşte kaynatın. İlk pişirme suyunu döküp yeniden su koyun. Tekrar kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kaynama işlemi bitince mandalinaları yatay şekilde iki eşit parçada kesin. Kabuk kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin. Şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kapta karıştırın. Daha sonra mandalinaların üzerinde gezdirin. 30 dakika kadar orta ateşte pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın. Kaymak veya kaymaklı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.