1. Haberler
  2. Ege Tatlıları
  3. Enginar Tatlısı Tarifi

Enginar Tatlısı Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enginar’dan tatlı mı olurmuş hiç! Dediğinizi duyar gibiyim. Bal gibi de oluyormuş dedirtecek bir tarif ile karşınızdayız.

Malzemeler

  • 4 adet enginar çanağı
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 4 adet karanfil

Üzeri için:

  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • Kaymak
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz

Enginar çanaklarını tencereye alın. Karanfil, çubuk tarçın, su ve limon suyu ekleyerek 25 dakika pişirin. Pişen enginarları süzerek başka bir tencereye alın. Enginarların ortasına 3’er kaşık toz şeker serpin. Üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip tekrar kaynamaya bırakın. Rendelenmiş havuçları 2 yemek kaşığı toz şekerle pişirin. Pişmesine yakın toz tarçını da ilave edin. Enginarlar yumuşamışsa ocaktan alın. Hazırladığınız havuçlu iç harç ve kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Enginar Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin