İzmir Bombası özellikle son zamanlarda ismi sıkça duyulan bir tatlı çeşididir. İzmir’de bu tatlıyı yapan fırınların önünde uzun kuyruklar oluşur. Aslında yapımı oldukça kolaydır.
İzmir Bombası Nasıl Yapılır?
Yapımı oldukça pratik ve bol lezzetiyle popüler: İzmir bombası tarifi. İzmir bombası dediğimize bakmayın, namı tüm şehirlere yayıldı bile.
Malzemeler
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- Sürülebilir çikolata ( içi için)
Derin bir kabın içerisinde sıvı yağ, şeker, su ve vanilyayı karıştırın.
Unu ele yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar ekleyin. Karıştırdıktan sonra yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 20 dakika kadar dinlendirin.
Fırını en yüksek derecede alt-üst ayarında çalıştırın.
Hamurlara rulo şekil verip hamur kesme aparatı ile parçalara ayırın.
Daha sonra küçük bezeler oluşturun.
Bezeleri elinizle bastırıp oklava yardımı ile ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurun içerisine çikolata koyun ve bohça şeklinde kapatın.
Açıklık kalmamasına dikkat edin.
Pişirme kâğıdı yerleştirdiğiniz fırın tepsisine bohçaları dizin.
220 derecede fanlı olarak pişirin. 5-6 dakika pişme süresi vardır.
Sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.