‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Mandalinalı pasta tarifi
Kış mevsiminin en sevilen meyvelerin mandalinayı, nefis bir pastada kullanmaya ne dersiniz? İsterseniz akşam yemeğinden sonraki çayın yanında, isterseniz kabul günlerinizde kahvenin yanında ikram edebilirsiniz.
Malzemeler,
- 1 sade pasta tabanı
- 300 ml süt
- 100 gr toz şeker
- 300 ml mandalina suyu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Turuncu gıda boyası
- 1 yemek kaşığı toz jelatin
- 3 yemek kaşığı su
Hazırlanışı,
Suyu bir kaseye alıp üzerine toz jelatini serpiştirin ve 10 dakika bekletin. Süt, mandalina suyu, şeker, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, birkaç damla gıda boyası, yumurta sarısı ve nişastayı tencereye alıp çırpıcı ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp jelatini ekleyin ve tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı ıslatılmış silikon pasta kalıplarına paylaştırın. Pasta tabanını kalıp büyüklüğünde kesip üzerine yerleştirin. Derin dondurucuda 1-1.5 saat beklemeye bırakın. Pastaları kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis yapın.
Afiyet olsun.