‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Balkabaklı irmik tatlısı
Yalnızca kış mevsiminde yeme şansına sahip olduğumuz balkabağıyla, sadece şerbetli tatlı değil, nefis bir irmik tatlısı yapabilirsiniz. Nasıl mı? Yüksek Topuklar’ın özenle hazırladığı balkabaklı irmik tatlısı tarifini deneyerek! Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler,
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 11 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gr haşlanmış bal kabağı
Tabanı için,
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 70 gr tereyağı
Hazırlanışı,
Bisküviyi mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve iyice karıştırın. Dikdörtgen bir kalıbın tabanına yağlı kâğıt serip bisküvi karışımını bastırarak yayın. Derin dondurucuda bekletin. Süt, irmik ve şekeri tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın ve mikserle 5 dakika çırpın. Karışımın yarısını bisküvi tabanının üzerine yayın ve derin dondurucuda bekletin. Bu arada bal kabağını mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Kalan karışıma ekleyerek karıştırıp en üste yayın. En az 2 saat buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.