1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Közlenmiş patlıcan salatası

Közlenmiş patlıcan salatası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Közlenmiş patlıcan salatası

Közlenmiş patlıcan salatasını, tulum peyniri ve domatesle zenginleştirilmiş değişik bir tarifle denemeye ne dersiniz? Et, balık, tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bu salatayı, en sevilenler listenize ekleyeceksiniz!

Malzemeler,

  • 1 bostan patlıcanı
  • 1 orta boy domates
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı sivri biber
  • 1 acı sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz
  • Yarım su bardağı tulum peyniri

Hazırlanışı,

Patlıcanın üzerinde çatalla delikler açıp ocakta közleyin. Kabuklarını soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı minik küp şeklinde doğrayın. Tatlı sivri biberi ve acı sivri biberi ince halkalar halinde kesin. Domatesi minik küpler halinde doğrayın. Tüm malzemeler hazır olunca servis tabağına sırasıyla en alttan başlayarak kıyılmış maydanoz, soğan, sivri biberler, közlenmiş patlıcan ve domatesi yayın. Üzerine bolca tulum peyniri serpin. Sarımsakları rendeleyin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuz ile karıştırıp sos hazırlayın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Közlenmiş patlıcan salatası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin