1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Peynirli patatesli kek tarifi

Peynirli patatesli kek tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: 

Kahvaltılarınız, gün davetleriniz ve beş çaylarınız için hazırlayabileceğiniz peynirli, patatesli kekin yanında iyi demlenmiş bir bardak çay ikram etmeyi unutmayın!

Malzemeler,

500 gr patates
2 soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr beyaz peynir
4 yumurta
100 gr tam buğday unu
1 kase kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane karışımı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı,

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Patatesleri ve soğanları rendeleyin. Bir süzgece alıp suyunun iyice süzülmesini sağlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı çok kısık ateşte kavurun. Ocaktan alın. Beyaz peyniri hamur karıştırma kabında çatalla ezin. Elenmiş unu, yumurtaları, rendelenmiş patatesi ve karamelize olmuş soğanı ekleyerek iyice karıştırın. Kıyılmış yeşillikleri, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi de ilave ederek tatlandırın. Karışımı içi yağlanmış yuvarlak bir kalıba doldurun. önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın. Fırında beyaz peynirli patates artık hazır, afiyet olsun.

Peynirli patatesli kek tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin