1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Dere otlu kurabiye tarifi

Dere otlu kurabiye tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi:

Beyaz peynirli, patatesli ve dere otlu karışımıyla nefis kurabiye tarifi

Malzemeler,

  • 100 gram sert beyaz peynir
  • 225 gram un
  • 40 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 175 gram patates
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı,

Unu geniş bir kaseye eleyerek tereyağı, tuz ve dereotunu ekleyin. Rendelenmiş patatesi ve sütü de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ince biçimde açın. Kare kurabiye kalıbıyla hamurdan 5 cm’lik parçalar elde edecek şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Dere otlu ve patatesli kurabiye artık hazır, afiyet olsun.

Dere otlu kurabiye tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin