‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi:
Beyaz peynirli, patatesli ve dere otlu karışımıyla nefis kurabiye tarifi
Malzemeler,
- 100 gram sert beyaz peynir
- 225 gram un
- 40 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 175 gram patates
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı,
Unu geniş bir kaseye eleyerek tereyağı, tuz ve dereotunu ekleyin. Rendelenmiş patatesi ve sütü de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ince biçimde açın. Kare kurabiye kalıbıyla hamurdan 5 cm’lik parçalar elde edecek şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Dere otlu ve patatesli kurabiye artık hazır, afiyet olsun.