1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Arpacık soğanlı salata

Arpacık soğanlı salata

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi:

Arpacık soğanlı salata tarifi sunuyoruz

Malzemeler,

30 adet arpacık soğanı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 defne yaprağı
2 yemek kaşığı sirke (elma veya limon)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4~5 parça kurutulmuş domates
1 limonun kabuğu
2 dal biberiye
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Parmesan peyniri

Hazırlanışı,

Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 5 dakika bekletin ve jülyen doğrayın. Arpacık soğanları bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin. 8-10 dakika bekletin ve suyunu süzün. Soğanların kabuklarını soyun. Yüksek kenarlı bir tavaya zeytinyağı, soğan, sirke, şeker, defne yaprakları, karanfil, tuz ve yarım kahve fincanı suyu ekleyin. üzerini bir kapakla kapatın. Ara sıra karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğanlar yumuşayıp diri kalacak şekilde pişince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Soğanları servis tabağına aktarın. Limon kabuğunu incecik jülyen doğrayın. Biberiye, doğranmış kuru domates ve pul biberi ekleyip birlikte harmanlayın. üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın.

Arpacık soğanı salatası artık hazır, afiyet olsun.

Arpacık soğanlı salata
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin