1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Evde sucuk yapımı

Evde sucuk yapımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Evde sucuk yapımı

Bu hafta sonu, kahvaltılar sofralarının vazgeçilmezi olan sucuğun evde nasıl yapıldığını size aktarıyoruz. Evde sucuk yapımıyla, temizliğinden ve lezzetinden emin olarak yiyeceksiniz. Tarifimiz, beğenilen aşçı Arda’dan geliyor.

Malzemeler,
1 kg. kıyma (700 gr. dana kaburga, 300 gr. kuzu kaburga )
1 silme yemek kaşığı acı toz biber
1 silme yemek kaşığı tatlı biber
1 silme yemek kaşığı karabiber
1 silme yemek kaşığı kimyon
6 diş sarımsak
1 tepeleme yemek kaşığı tuz
Kurutulmuş sucuk yapmak için bağırsak

Hazırlanışı,
Bağırsağı 2-3 saat bol sirkeli suda bekletin. Temizlik açısından içlerinde hiç yağ kalmaması gerekmektedir. Derin bir kapta kıyma ve baharatları karıştırıp iyice yoğurun. Bütün tatların birbirine geçiyor olması gerekmektedir. Buzdolabında en az 6 saat veya 1 gün bekletin. Bağırsağa hiç hava bırakmadan doldurun.

evde-sucuk-2

Pratik bilgi,

Sucuğu bağırsağa kolayca doldurmak için şu yöntemi uygulayın: Pet şişenin arkasını kesip içine sucuk harcını doldurun. Pet şişenin ağzına ise bağırsağı geçirin. Elinizle veya havanın döveceğiyle harcı ittirip bağırsakların içine doldurun. Bu sayede hava kabarcıklarını da yok etmiş olursunuz.

Evde sucuk yapımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin