1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Pratik peynirli poğaça

Pratik peynirli poğaça

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Pratik peynirli poğaça

 

Kahvaltılarınız ve gün davetleriniz için pratik, gevrek bir poğaça tarifi arıyorsanız; doğru yerdesiniz! Kabartma tozuyla kolayca hazırlanan peynirli poğaça tarifimizi deneyin…

Malzemeler,
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
250 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Un
Beyaz peynir
Yarım demet kıyılmış maydanoz veya dereotu
Susam
Çörek otu

Hazırlanışı,
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Beyaz peyniri rendeleyip kıyılmış maydanoz veya dereotu ile harmanlayın. Bir yumurtanın sarısını ayırın. 1 yumurta ve yumurta akını bir kaba alın. Yoğurt, ayçiçek yağı, yumuşatılmış tereyağı, sirke, tuz, kabartma tozu ekleyip karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın. Peynirli harçtan ekleyip ikiye katlayın. Parmak uçlarınızla kenarlarına bastırıp yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın. Peynirli poğaça artık hazır, afiyet olsun.

Pratik peynirli poğaça
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin