1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Hamur kızartması tarifi

Hamur kızartması tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Hamur kızartması tarifi

Sabah kahvaltılarınız için değişiklik arıyorsanız; hamur kızartması tarifimizi deneyin. Karbonat hazırlanan bu tarif, hem çok hafif hem çok pratik!

Malzemeler,
2.5 su bardağı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Ilık su
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için ayçiçek Yağı

Hazırlanışı,
Unu karıştırma kabına alın. Karbonat ve tuz ile harmanlayın. Ortasını havuz gibi açarak yumurta ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Azar azar su ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. üzerini örterek 10 dakika dinlendirin. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açıp yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin. Kızgın ayçiçek yağında kızartın ve fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Hamur kızartması tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin