1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Kekikli poğaça tarifi

Kekikli poğaça tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Kekikli poğaça tarifi

Gün davetlerinizde, hafta sonu kahvaltılarınızda ikram etmek için kekik poğaça tarifine ne dersiniz?

Malzemeler,
150 gr margarin (oda ısısında)
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 çay kaşığı karbonat
1~2 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
Birkaç dal taze kekik

Üzeri için,
1 yumurta sarısı
Kekik

Hazırlanışı,
Margarin, yoğurt, kekik yaprakları, ayçiçek yağı, yumurta akı ve tuzu bir kapta karıştırın. Elenmiş un, karbonat ve limon suyunu ilave edip yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse un ilavesi yapın. Hamurdan küçük bezeler alın ve yuvarlayın. üzerlerine yumurta sarısı sürüp kekik serpiştirin. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Kekikli poğaça tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin