1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Kahvaltılık simit sandviç tarifi

Kahvaltılık simit sandviç tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Kahvaltılık simit sandviç

Hem sabahları hem de öğün aralarında tercih edeceğiniz simit sandviç, hem çok kolay hem de oldukça lezzetli. Yüksek Topuklar ekibi olarak simit sandviçi nasıl yapacağınızı anlatıyoruz!

Malzemeler:

Simit hamuru için

1 kg un

25 gr tuz

10 gr toz seker

500 ml su

100 ml ayçiçek yağı

30 gr maya

250 gr susam

50 ml pekmez

İç harcı için

125 gr beyaz peynir

125 gr kaşar peyniri

Mayonez

Domates

Salatalık

Kıvırcık

Marul

Hazırlanışı:

Derin bir kasede simit hamuru malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Hamurdan küçük parçalar keserek simit şekli verin. Hazırladığınız simit halkalarının her iki tarafına daha önce soğuk suyla inceltilmiş pekmezden sürün ve simitleri susama bulayın. Simitleri bir süre mayalanması için dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Daha sonra simidi yuvarlak şekilde üç eşit parçaya bölün. Her dilimin iç tarafına mayonez sürün. İlk dilime sırasıyla kıvırcık marul, ince dilimlenmiş domates ve kaşar peyniri koyun. Simidin orta katına kıvırcık marul, ince dilimlenmiş salatalık ve beyaz peynir ekleyin. Son dilimi üzerine kapatın. Tüm simitleri bu şekilde hazırlayıp servis yapın.

Kahvaltılık simit sandviç tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin