1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Soğan dolması tarifi

Soğan dolması tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Soğan dolması tarifi

 

Soğan seviyorsanız, bu lezzete asla hayır diyemeyeceksiniz! Hem lezzetli hem de oldukça kolay yapılan soğan dolmasının tarifi Yüksek Topuklar’da!

Malzemeler:

12 sarı soğan

300 gr yağlı kıyma

1 su bardağı pirinç

6 diş sarımsak

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı nar pekmezi

2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı karabiber

Su

Hazırlanışı:

Soğanların kabuklarını soyun ve bütün olarak haşlayın. Daha sonra elinizle alt kısımdan sıkın ve dıştan 3 kat çıkacak şekilde içlerini çıkarın. Pirinci yıkayın ve sarımsakları kıyın. Kıyma, pirinç, sarımsak, domates salçasının yarısı, biber salçası, yenibahar, karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Soğanların içine paylaştırın ve tencereye dizin. Nar pekmezi, kalan domates salçası ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak soğanların üzerine boşaltın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve 45 dakika boyunca orta ateşte pişirin. Daha sonra 20 dakika demlendirin.

Soğan dolması tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin