1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Ahududulu kek tarifi

Ahududulu kek tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Ahududulu kek tarifi

Çay saatlerinde damaklarınızda tat bırakacak şahane bir keke ne dersiniz?

Malzemeler:

2 yumurta
Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
350 gr ahududu
200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
Yarım su bardağı
Hindistan cevizi
250 gr un
Yarım su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

Tereyağını küçük parçalara ayırın. İnce çekilmiş badem ile karıştırın ve üzerine şekerleri ekleyin. Malzemeden yaklaşık 90 gr ayırın. Kalan malzemeye yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Unu ilave edin ve yağlı kağıt serili tepsinin içine boşaltın. Üzerine ayırdığınız hamuru yayın ve ahududuları koyun. Hindistan cevizini serpin ve 170 derecelik fırında pişirin.

Ahududulu kek tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin