‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Vanilyalı Kek Tarifi
Kabarık, lezzetli ve çay saatlerinde damaklarınızda mükemmel bir tat bırakacak olan vanilyalı kek tarifini veriyoruz! Kağıdı kalemi hazırlayın.
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1tatlı kaşığı vanilya esansı
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri çırpın. Yağ, yoğurt, süt ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyin ve karıştırın. Limon kabuğunu ve kabartma tozunu ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında yağlanmış kalıba dökerek pişmeye bırakın. Daha sonra dilimleyin.