‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Ev yapımı açma tarifi
Çayın yanında harika bir lezzete ne dersiniz? İşte ev yapımı leziz açma tarifi.
Malzemeler:
2 su bardağı ılık su
Yarım kahve fincanı toz şeker
40 gr yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Un
250 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Hazılanışı:
Ilık su, toz şeker, maya, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Yavaşça unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamurdan parçalar halinde ayırın ve istediğiniz şekli verin. İçlerini açarak tereyağı sürün. Daha sonra fırın tepsisine dizin. Üzerine çörek otu ve yumurta sarısı ekleyin. Yeterince mayalanınca daha önceden ısıttığınız fırında pişmeye bırakın.