1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Ev yapımı açma tarifi

Ev yapımı açma tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Ev yapımı açma tarifi

Çayın yanında harika bir lezzete ne dersiniz? İşte ev yapımı leziz açma tarifi.

Malzemeler:

2 su bardağı ılık su

Yarım kahve fincanı toz şeker

40 gr yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Un

250 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)

Üzeri için

1 yumurta sarısı

Çörek otu

Hazılanışı:

Ilık su, toz şeker, maya, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Yavaşça unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamurdan parçalar halinde ayırın ve istediğiniz şekli verin. İçlerini açarak tereyağı sürün. Daha sonra fırın tepsisine dizin. Üzerine çörek otu ve yumurta sarısı ekleyin. Yeterince mayalanınca daha önceden ısıttığınız fırında pişmeye bırakın.

 

Ev yapımı açma tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin