1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Kadayıflı muhallebi tarifi

Kadayıflı muhallebi tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Enfes kadayıflı muhallebi

Hem hafif hem de oldukça lezzetli bir tatlı sunuyoruz! Kağıdı kalemi hazırlayın, kadayıflı muhallebiye bayılacaksınız!

Tarifimiz 8 kişiliktir.

Malzemeler:

Üzeri için:

250 gr tel kadayıf

30 gr tereyağı

3 yemek kaşığı toz şeker

50 gr Antep fıstığı içi

Muhallebi için:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı

1 çay kaşığı vanilya esansı

3 yemek kaşığı pirinç unu

Hazırlanışı:

Kadayıfları küçük olarak şekilde ufalayın. Sıcak fırında 3 dakika bekletin. Daha sonra kadayıfları tereyağı ve şekerle kavurun. Fıstıkları ilave edip kavurmaya devam edin. Süt, şeker, pirinç unu ve vanilyayı koyulaşıncaya kadar pişirin. Ardından ezilmiş damla sakızlarını ekleyip pişirmeye devam edin. Soğumaya bırakın ve cam kaselere muhallebiyi paylaştırın.Üzerine fıstıklı kadayıfı ilave edip dilediğiniz gibi süsleyin.

Kadayıflı muhallebi tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin