1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Kuru erik yahnisi tarifi

Kuru erik yahnisi tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ne yiyorsak, biz oyuz!’ şeklindeki ifadeyi duymuşsunuzdur. Sıradan bir yemeği basit müdahalelerle hem tat ve hem de estetik olarak daha leziz hale getirmek mümkün. EGEPRESS Yemek Tarifleri, evinizde bulabileceğiniz veya erişimi zor olmayan gıdalarla lezzetli tatlı ve yemekler yapmanız için tarifler sunuyor. EGEPRESS’in bu günkü tarifi: Kuru erik yahnisi tarifi

 

Sofranıza renk katacak öğle ve akşam yemekleri için besleyici ve lezzetli olan kuru erik yahnisinin yapımı çok kolay. Yüksek Topuklar ekibi olarak kuru erik yahnisini nasıl yapacağınızı anlatıyoruz!

Kuru erik yahnisi

Malzemeler:

500 gr kuzu eti

250 gr kuru erik

20 arpacık soğanı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Kuru erikleri 1.5 saat suda bekletin. Kuzu etlerini iri olacak şekilde doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın. Arpacık soğanların kabuklarını soğun. Eti süzdükten sonra arpacık soğanlarını ve tereyağını ekleyerek soteleyin. Tarçını ve şekeri ilave ederek kavurmaya devam edin. Kuru erikleri tereyağında kavurun. Et piştikten sonra kuru erikleri ete ilave ederek karıştırın ve sıcak servis edin.

Kuru erik yahnisi tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin