1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Renkli karışık dolma tarifi

Renkli karışık dolma tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün size hafif ve sağlıklı bir dolma tarifimiz var. Sebzeler içeriğinde bol su ve vitamin barındırdığı için öğle ve akşam öğünlerinde yenebilecek en sağlıklı alternatifler arasında yer alır.  

Malzemeler:

6 Girit kabağı
6 patates
6 renkli dolmalık biber
10 orta boy domates
500 gr kuzu kıyma
50 gr çam fıstığı
4 soğan
1 limonun suyu
2 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
Yoğurt
Zeytinyağı

12-08-2014-144637

Hazırlanışı:

Biber, kabak, patates ve domateslerin tepelerini şapka gibi kesin. İçlerini çıkarın ve domates içlerini saklayın. Patates ve kabakları zeytinyağında kızartın. Ardından çam fıstıklarını kavurun. Soğanları ikiye bölün ve bir kısmını tavaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Kıyma, tuz ve karabiberi ekleyin ve pişirin. Sebzeleri bu harçla doldurun. Tepe kısımları dolmaların üzerlerine yerleştirin. Kalan soğanları soteleyin. Kalan domatesleri doğrayın ve limon suyunu tencereye ekleyip üzerine dolmaları yerleştirin. Tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.

Renkli karışık dolma tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin