Array
  1. Haberler
  2. Genel
  3. AYM’nin ihlal kararı sonrası yeniden yargılanan gazeteci Çetin Yılmaz’a 1 yıl 6 ay hapis cezası

AYM’nin ihlal kararı sonrası yeniden yargılanan gazeteci Çetin Yılmaz’a 1 yıl 6 ay hapis cezası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Çetin Yılmaz’ın 2015 ile 2018 yılları arası bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar nedeniyle yargılandığı davada mahkeme 1 yıl 6 ay 22 gün ceza verdi.

Gazeteci Çetin Yılmaz, bazı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar nedeniyle yargılandığı ve Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı verdiği dava Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Gazeteci Çetin Yılmaz, Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına avukatı Barış Özkaymak ile birlikte katıldı. AYM’nin kararına ve ifade özgürlüğü ile ilgili kararlara atıf yapılan savunmada, söz konusu paylaşımlarda suç unsuru bulunmadığı ve Çetin Yılmaz’ın beraatı talep edildi. Karar için duruşmaya ara veren mahkeme, daha önce verilen kararı tekrar ederek gazeteci Çetin Yılmaz’a 1 yıl 6 ay 22 gün ceza verdi.

 

AYM, GAZETECİ ÇETİN YILMAZ’İN ADİL YARGILANMA HAKKININ İHLAL EDİLDİĞİNE KARAR VERDİ

 

Savunmanlığını MLSA’nın üstlendiği gazeteci Çetin Yılmaz’ın sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek 30 Mart 2022’de 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmış ve bu hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Bunun üzerine MLSA Hukuk Birimi, gazeteci Çetin Yılmaz’a verilen hapis cezasını AYM’ye taşımıştı

 

Başvuruyu inceleyen AYM İkinci Bölüm, Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu başvurucuların Anayasa’nın 36. maddesinde güvence altına alınan adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Kararın gerekçesinde, AYM’nin iptal ettiği 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 231. maddesinin 5 ila 14. fıkralarında düzenlenen hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) yasa maddesine ilişkin tüm hükümlerin iptal ettiği “Atilla Yazar ve Diğerleri Başvurusu”na atıfta bulunuldu.

 

NE OLMUŞTU?

26 Ağustos 2021 tarihli iddianamede gazeteci Yılmaz’a yöneltilen suçlamalara 2015-2020 yılları arasında Twitter, Facebook ve Instagram’dan yapılan 13 sosyal medya paylaşımı delil olarak gösterilmişti.  Yılmaz, 13 Ağustos 2021 tarihinde altı kişi ile birlikte gözaltına alınmış ve bir hafta gözaltında tutulduktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Yapılan yargılamalar sonucu gazeteci Çetin Yılmaz’a 1 yıl 6 ay 22 güne ceza verilmişti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AYM’nin ihlal kararı sonrası yeniden yargılanan gazeteci Çetin Yılmaz’a 1 yıl 6 ay hapis cezası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin