Array
  1. Haberler
  2. Ege Haberleri
  3. Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Sefa Yılmaz, İzmir Baro Başkanlığına yeniden seçildi

Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Sefa Yılmaz, İzmir Baro Başkanlığına yeniden seçildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Barosu’nun Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık seçimleri gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gören ve dört adayın yarıştığı seçimde, mevcut başkan Sefa Yılmaz, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı olarak 2 bin 517 oy alarak yeniden İzmir Barosu Başkanı seçildi. Seçim, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda sabah 09.00’da başlayıp 17.00’de sona erdi.

Toplam 6 bin 713 geçerli oyun kullanıldığı seçimde, diğer adaylar şu şekilde oy aldı: İzmir Avukat Hareketi adayı Banu Aşkın İnce 2 bin 27, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Sercan Altınordu bin 992, Mücadeleci Avukatlar Grubu adayı Tacettin Çolak ise 177 oy aldı.

Sefa Yılmaz, seçim zaferinin ardından yaptığı konuşmada, “İzmir Barosu’nun tarihini hep 116 yıl olarak söylüyorum. Çağdaş Avukatlar Grubu da bu tarihin yaklaşık 50 yılında yer aldı ve yer almaya da devam ediyor. Bugün seçimli Genel kurulumuzu yaptık. Dün itibariyle gerçekten çok kötü söylemler vardı. Nefret dili kullanıldı Çağdaş Avukatlar Grubu’na karşı. Ancak kötücül dilin, nefret dilinin hiçbir zaman artık İzmir Barosu avukatları tarafından kabul görmediğinin bir göstergesidir bugün çağdaş avukatlar grubunun bu seçimi kazanması. Her üç grubun söylemini çok farklı değildi. Sadece Çağdaş Avukatlar Grubu üzerinden yapılmak istenen bir propagandaydı. Bunu gecenin geç saatlerine kadar yaptılar. Ama geçen seçimde de söylemiştim. Nefret dilini İzmir Barosu avukatları geçit vermez. İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne, kadından yana, çocuktan yana, doğadan yana tavır koyan, laik demokratik sosyal hukuk devletinden yana çağdaş avukatlar grubu, İzmir Barosu’nun eksiksiz tüm kurullarında yer almayı başardı” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Sefa Yılmaz, İzmir Baro Başkanlığına yeniden seçildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin