Array
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Malatya Depremi: Artçı mı, Bağımsız mı? Uzmanlar yanıtladı

Malatya Depremi: Artçı mı, Bağımsız mı? Uzmanlar yanıtladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li sismologlar, Malatya’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin, 2020 Elazığ ve 2023 Kahramanmaraş depremleriyle olan ilişkisini araştırdı. Yapılan çalışmada, Malatya depreminin kısmen artçı, kısmen de bağımsız bir deprem olabileceği sonucuna varıldı.

Cornell Üniversitesi’nden Dr. Judith Hubbard ve Dr. Kyle Bradley’e göre, Malatya depremi, daha önceki büyük depremlerin etkilediği bölgedeki bir “sismik boşluk”ta meydana geldi. Bu durum, depremin önceki sismik aktiviteler tarafından tetiklenmiş olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Ancak araştırmacılar, Malatya depreminin tam olarak 2020 Elazığ depreminin etkisi altında olup olmadığı konusunda kesin bir sonuca varamadıklarını belirtiyor. Daha detaylı çalışmaların bu konuyu netleştirebileceği ifade ediliyor.

Uzmanlar, 2020 ve 2023 depremlerinin bölgedeki gerilimi artırarak Malatya depreminin oluşumunu kolaylaştırmış olabileceğini vurguluyor. Ayrıca, bölgede 5 büyüklüğünde depremler beklenirken, 5,9 büyüklüğündeki depremin beklenenden daha büyük olduğu belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malatya Depremi: Artçı mı, Bağımsız mı? Uzmanlar yanıtladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin