Array
  1. Haberler
  2. Balıkesir Haberleri
  3. Balıkesirliler Günü Coşkuyla Kutlandı

Balıkesirliler Günü Coşkuyla Kutlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir, 10 Ekim Dünya Balıkesirliler Günü’nü coşkuyla kutladı. Törenlerle başlayan etkinlikler, Ali Çakar konseriyle devam edecek. Başkan Ahmet Akın, “Balıkesirli olmanın gururunu yaşıyorum” diyerek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir, 10 Ekim Dünya Balıkesirliler Günü kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkulu anlara sahne oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde yaptığı konuşmada, “Balıkesirli olmanın gururunu yaşıyorum” diyerek tüm Balıkesirlilerin bu özel gününü kutladı.

Törenle Başlayan Kutlamalar

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu (BALDEF) işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve BALDEF Başkanı Mehmet Çalışkan’ın yanı sıra Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Türkiye’nin dört bir yanındaki Balıkesirli dernek başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Balıkesirli katıldı.

“Hemşehrilerimizle Bir Aradayız”

Törende konuşan BALDEF Başkanı Mehmet Çalışkan, yurt içi ve yurt dışından gelen Balıkesirliler ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Çalışkan, “Daha güzel 10.10 Dünya Balıkesirliler Günü’nde birlikte olmak dileğiyle tüm hemşehrilerimizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

“Birlik ve Beraberliğin Sembolü Balıkesir”

Başkan Ahmet Akın ise Balıkesir’in milli birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu vurguladı. “Kuvayı Milliye ruhunun ne olduğunu tüm Türkiye’ye anlatacağız” diyen Akın, Balıkesir’in potansiyelini ortaya çıkararak, herkesin mutlu olduğu bir şehir yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Akın, gençlerin göç etmediği, sosyal hayatın canlı olduğu, refah içinde bir Balıkesir hayal ettiklerini belirterek, Balıkesirliler Günü’nü coşkuyla kutladı.

Etkinlikler Ali Çakar Konseriyle Devam Edecek

10.10 Dünya Balıkesirliler Günü, akşam saatlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önünden başlayacak kortej yürüyüşü ile devam edecek. Ünlü sanatçı Ali Çakar ise saat 19.15’te Zağnos Paşa Camii Meydanı’nda vereceği konserde en sevilen şarkılarını Balıkesirliler için seslendirecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Balıkesirliler Günü Coşkuyla Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin