Array
  1. Haberler
  2. Ege Haberleri
  3. Manisa Büyükşehir’den Personellere Disleksi Farkındalık Eğitimi

Manisa Büyükşehir’den Personellere Disleksi Farkındalık Eğitimi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 8 Ekim Dünya Disleksi Farkındalık Günü dolayısıyla bir eğitim semineri düzenledi. MASKİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar ve Halk Eğitim Şube Müdürü Serap Gücüyen’in yanı sıra MABEM, ÇKSM ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı öğretmenler de katıldı.

Seminerde, “Disleksi nedir, belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilebilir?” soruları üzerinde duruldu. Disleksi ile mücadele eden çocukların eğitim hayatlarındaki zorluklar ve bu zorlukları aşmanın yolları ele alındı. İzmir Akademi Disleksi’nin kurucuları Mine Gür ve Gökhan Karatepe, disleksinin bir öğrenme güçlüğü olduğunu, ancak doğru yöntemlerle üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

Disleksi Nedir?

Disleksi, beynin yazılı dili işleme biçimindeki farklılıklar nedeniyle okuma, yazma ve heceleme güçlüklerine yol açan bir dil temelli öğrenme bozukluğudur. Zeka, işitme veya görme problemleri ile bağlantılı olmayan disleksi, özellikle okul çağındaki çocuklarda fark edilir ve yaşam boyu sürebilir. Genetik faktörlerle ilişkili olan bu durumun kesin bir tedavisi bulunmamakla birlikte, doğru eğitim yöntemleri ve testlerle disleksinin etkileri hafifletilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Manisa Büyükşehir’den Personellere Disleksi Farkındalık Eğitimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin