Emek Partisi Balıkesir İl Örgütü’nden Kadın Cinayetlerine Tepki: Bu Karanlığı Birlikte Yıkalım!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emek Partisi Balıkesir İl Örgütü, artan kadın cinayetlerine ve şiddet olaylarına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Kadın katliamlarının sıradanlaştırıldığı bir dönemde yaşandığına dikkat çeken il örgütü, bu karanlığın ancak birlik ve mücadele ile son bulacağını vurguladı.

Açıklamada, ülke genelinde kadınların ve kız çocuklarının sokaklarda, okullarda, hastanelerde ve iş yerlerinde taciz, cinsel istismar ve şiddete maruz kaldığı belirtilerek, bu alanların birer “suç mahalline” dönüştüğü ifade edildi. Her gün “vahşice işlenmiş kadın cinayetlerinin” haberleri ile güne başladığımız ve bu olayların arkasındaki gerçek sebeplerin göz ardı edildiği savunuldu. Kadın cinayetlerinin medyada bir polisiye film senaryosu gibi sunulduğu, ancak bu katilleri yaratan ve engellemeyen yapıların tartışılmadığı eleştirisi getirildi.

Basın açıklamasının tamamı şöyle:

Ülkenin dört bir yanında sokaklar, okullar, hastaneler, iş yerleri kadınların, kız çocuklarının tacize, cinsel istismara uğradığı, şiddete maruz kaldığı, vahşice öldürüldüğü, şiddete maruz kaldığı birer suç mahalline dönüştü.

Her gün “olay yeri girilmez” bantları ile çevrelenmiş, vahşice işlenmiş kadın cinayeti haberlerine uyanıyoruz. Polisiye-korku film senaryosu gibi sunulan bu haberlerde bu vahşetin gerçek sebepleri gizleniyor. Vahşi katiller tartışılıyor da bu katilleri yaratanlar, engellemeyenler tartışılmıyor!

Vahşice katledilen İkbal’in ve ailesinin suç duyuruları gerçekten dikkate alınmış olsaydı, “seni öldürmek için gelmiştim” diye bir yıl önceden cinayeti haber veren video yetkili makamları harekete geçirmiş olsaydı, beş ayrı hastane kaydı olması katilin takibe alınmasını sağlamış olsaydı, bir okul yetkilisi de çıkıp İkbal’in kaydını niye sildirdiklerinin peşine düşmüş olsaydı bu cinayet gerçekleşmeyecekti! Tıpkı diğer tüm kadın cinayetlerinde olduğu gibi etkin bir koruma ve önleme mekanizması olmadığı için bu cinayetlerde de göz göre geldi.

Dün İstanbul’da yaşanan kadın katliamına öfkemiz ve acımızla isyan ederken, bugün Diyarbakır’dan, Mersin’den, İstanbul’dan başka kadın cinayeti haberleri daha geldi.

Her gün kadınların, kız çocuklarının yaşamlarının çalındığı, canlarına kast edildiği haberlerle sarsılıyor tüm ülke. Sorumlular ise seyrediyor, toplumsal tepkinin büyüdüğü her olayda boş hamasetle görev savıyor, sorumluluklarını gizlemek için sahtekarca açıklamalar yapıyorlar.

Bu ülkede tacizciler, istismarcılar karakollardan, adliyelerden elini kolunu sallayarak çıkıyorsa, kadınlar ellerinde uzaklaştırma kararları ile sokak ortasında paramparça ediliyorsa, bir köyde bir avuç suç ortağı kirli bürokratik ilişkileri ile bir çocuk cinayetinin izlerini elbirliği ile yok ediyorsa, adalet işlemiyorsa bu iktidarın politikaları onlara izin verdiği içindir!

İktidar ve onun gerici ortaklarının 6284 sayılı yasayı hedefe koymaları, İstanbul Sözleşmesinden çıkmaları, şiddete karşı etkin koruma ve önleme mekanizmalarını işletilmemeleri, infaz kanunu değişiklikleri ile kadına ve çocuğa karşı suç işlemiş faillere çıkardıkları aflar giderek vahşileşen şiddeti besliyor.

Bu ülkenin tüm okullarının, iş yerlerinin, sokaklarının kadınlar için güvenli hale gelmesi için mücadele etmek zorundayız. Şiddetin her türlüsüne karşı etkin şekilde önleme ve koruma mekanizmalarının işletilmesi, gerçek bir eşitlik ve adalet için harekete geçmek zorundayız.

Tüm emekçileri, öğrenci kulüplerini, kadın derneklerini, sendikaları okulları, işyerlerini, sokakları suç mahali olmaktan çıkarmak ve güvenle, eşitlik içinde yaşadığımız alanlara dönüştürmek için ses çıkarmaya, gerçekleşecek eylemlere katılmaya çağırıyoruz. Olduğumuz her alanda eşitlik ve adalet için örgütlenelim, bu karanlığı birliğimizle, mücadelemizle yıkalım!

Emek Partisi
Balıkesir il örgütü

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emek Partisi Balıkesir İl Örgütü’nden Kadın Cinayetlerine Tepki: Bu Karanlığı Birlikte Yıkalım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin