Array
  1. Haberler
  2. Ege Haberleri
  3. Öğrencilere “Dijital İzmirim Kart” kolaylığı

Öğrencilere “Dijital İzmirim Kart” kolaylığı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencileri için “Dijital İzmirim Kart” uygulamasını yeniledi. İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ tarafından geliştirilen bu yenilikle, öğrenciler artık fiziksel kart çıkarmadan İzmirim Kart mobil uygulaması üzerinden dijital ulaşım kartı oluşturabilecek. Bu dijital kart ile ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay araçlarından faydalanabilecekler.

Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, üniversite eğitimi için İzmir’e gelen ve şehirde ikamet eden öğrenciler için Dijital İzmirim Kart uygulamasını başlattı. Özellikle eğitim döneminin başında İzmirim Kart başvuru merkezlerinde oluşan yoğunluğun bu sayede önüne geçilecek.

Emrecan Durmaz: “Dijital kent İzmir için çalışıyoruz”

İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ Genel Müdürü Emrecan Durmaz, önceki yıllarda üniversitelerin açıldığı dönemlerde kart merkezlerinde yaşanan yoğunluğu hatırlatarak, artık öğrencilere fiziksel kart çıkarmadan dijital olarak ulaşım kartı sunacaklarını söyledi. Durmaz, “Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın Akıllı Kent İzmir vizyonu doğrultusunda, gençlerin hayatını kolaylaştırmak için Öğrenci İzmirim Kart’ı dijitalleştirdik. Artık öğrenciler, mobil uygulamayı indirip dijital kartlarını oluşturarak toplu ulaşımdan indirimli yararlanabilecekler” dedi.

İZBAN’da fiziksel kart zorunluluğu devam ediyor

Durmaz, İZBAN’da dijital kart kullanımına geçiş çalışmalarının sürdüğünü ve şimdilik fiziksel kartın zorunlu olduğunu belirtti. Ancak, bu süreç tamamlandığında İZBAN’da da dijital kart kullanımının başlayacağını açıkladı. Ayrıca, öğrencilerin talepleri doğrultusunda fiziksel kartlar kargo ile adreslerine gönderilebilecek.

Dijital kart başvurusu nasıl yapılır?

Dijital İzmirim Kart’a başvurmak için İzmirim Kart mobil uygulaması cep telefonlarına indiriliyor. Üyelik oluşturulduktan sonra “Kart Başvuruları” bölümünden dijital öğrenci kartı başvurusu yapılıyor. Bilgiler tamamlandıktan sonra bakiye yüklenerek kart kullanıma açılıyor. Dijital kart kullanıma başladıktan sonra fiziksel kart talep edenler, kartlarını kargo ile teslim alabiliyor.

Dijital kartın kullanıldığı yerler

Dijital İzmirim Kart, ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay araçlarında kullanılabiliyor. Detaylı bilgiye ise www.izmirimkart.com.tr adresinden ulaşılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğrencilere “Dijital İzmirim Kart” kolaylığı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin