1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Patates kızartmasını boş verin, bunu deneyin!

Patates kızartmasını boş verin, bunu deneyin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Patates kızartmasının sağlığa ve kiloya zararı biliyoruz, değil mi? Ama damak tadımızdan ödün vermek istemiyoruz. Mükemmel tarifimle patates kızartması tadında ama kesinlikle bin kat daha sağlıklı bal kabağı cipsi yapacağız. Yeniliklere açık olun, bu tarifi deneyin ve bana teşekkür edin!

Bal kabağı cipsi nasıl yapılır?

Bal kabağı cipsini her kış defalarca yaparım, gerçekten mükemmel lezzetli ve kolaydır. Şimdiye kadar patates kızartmasıyla neden onca kalori almışım, bilemiyorum. Ama siz şanslısınız, şimdi süper bal kabağı cipsi tarifini öğreniyorsunuz.

Malzemeler:

  • Yarım kilo bal kabağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Yarım kilo bal kabağı sadece 125 kaloridir.

Yapılışı:

  1. Öncelikle güzelce temizlediğiniz bal kabaklarını ince ince doğrayın.
  2. Ayrı bir kapta zeytinyağını ve baharatları karıştırın.
  3. Bal kabaklarını, bu karışımın içine koyarak her yere eşit gelecek şekilde karıştırın.
  4. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve bal kabaklarını üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye yerleştirin.
  5. 20-25 dakika, kızarana kadar pişirin.

Pişirdikten sonra isteğe bağlı olarak, tek başına veya yoğurtla yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Patates kızartmasını boş verin, bunu deneyin!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin