1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Soğan Dolması

Soğan Dolması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malzemeler:

7 soğan

150 gr kıyma

1 soğan

1 çay bardağı pirinç

Tuz

Karabiber

Kimyon

1 tatlı kaşığı domates salçası

1.5 su bardağı su

Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

1 tatlı kaşığı biber salçası

Hazırlanışı:

Soğanların kabuklarını soyup boylamasına orta kısmına kadar kesin ve bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.

Soğanları soğuk sudan geçirip yaprak yaprak ayırın.

Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin.

Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı yağ ekleyip karıştırın.

Kıymalı harçtan bir miktar alıp soğan yapraklarının içine yerleştirip rulo şeklinde sarın.

Tencereye dizin.

Bir kasede biber salçası, su ve yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.

Küçük bir tabak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Soğan Dolması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin