2024 Uzman Erbaş Maaşları Ne Kadar? Erbaş Alımı Ne Zaman?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arama motorlarına rütbe, kıdem, görev yeri gibi faktörlere bağlı olarak değişen uzman erbaş maaşları 2024 yılında ne kadar diye merak ediliyor. Özellikle de göreve yeni başlayacak ya da başlamak isteyenlerin ilgi odağı olan maaşları aktardık.

KKK uzman erbaş alımına dair duyuru ve başvuru kılavuzu yayınlandı! Milli Savunma Bakanlığı’nın duyurusuna göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı 25 bin uzman erbaş alımı yapacak! Başvuru şartları ve tarihleriyle birlikte uzman erbaş maaşları 2024 bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Uzman erbaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman çavuş ya da uzman onbaşı olarak görev alıyor. Doğuda ve batıda uzman erbaş maaşı ise bazı faktörlere göre değişmekle birlikte Türkiye şartlarında oldukça iyi seviyededir. Uzman çavuş ve onbaşı maaşlarını detaylı olarak sizler için inceliyoruz. İşte konuyla ilgili ayrıntılar…

Uzman Erbas Maaslari

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Yapıyor? Başvuru Şartları

3 Haziran 2024 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi web sitesinde KKK uzman erbaş alımına ilişkin duyuru ve kılavuz yayınlandı! Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 2024/2 Dönemde 25.000 uzman erbaş alınacak. KKK uzman erbaş alımı başvuru şartları aşağıdaki gibidir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (yalnızca erkekler)
  • 2024 yılı Ocak ayı itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1997 ve sonrası doğumlular)
  • Askerlik görevini yerine getirmiş ya da yerine getiriyor olmak
  • Uzman onbaşı için en az ilkokul, uzman çavuş adayları için en az lise mezunu olmak,
  • Askerlik hizmetini yerine getirmiş olanların terhisinden itibaren 5 yıl geçmemiş olmak (03 Haziran 2019 sonrası terhis olanlar)
  • Halihazırda askerlik görevini yerine getirenlerin “Uzman Erbaş Olur” nitelik belgesine sahip olmak
  • Başvuru kılavuzunda belirlenen suçlardan hüküm giymemiş olmak
  • Görevini yapmaya engel sağlık sorununun olmaması
  • 164 – 210 cm boy aralığında ve boy kilo çizelgesindeki uygun kilo aralıklarında olmak

Uzman erbaş maaşlarına geçmeden önce alım hakkında başvuru şartlarını bu listeden inceleyebilirsiniz. Ayrıca KKK uzman erbaş alımı ile ilgili başvuru kılavuzunu bağlantı aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz.

Uzman Erbaş Maaşları 2024: Kara, Deniz, Hava, Jandarma, Sahil Güvenlik…

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 25 bin uzman erbaş alımı için başvuruların başlamasıyla birlikte adaylar, ilgili meslekte güncel maaşları araştırmaya başladı. Bu konuya dair Kara, Deniz, Hava, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları’nda uzman erbaş maaşı 2024 bilgileri merak ediliyor. Sizler için güncel maaş bilgilerini araştırdık!

Uzman erbaş maaşları 2024 yılında görev yapılan yere ve rütbeye göre aşağıdaki gibidir:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Maaşı 36.500 TL – 45.000 TL
Uzman Erbaş Maaşları (Diğer Komutanlıklar) 37.000 TL – 45.000 TL
Doğuda Uzman Erbaş Maaşı 40.000 TL – 50.000 TL
Batıda Uzman Erbaş Maaşları 36.500 TL – 45.000 TL

NOT: Uzman erbaşların maaşı, görev yaptığı komutanlık, yer, ek tazminatlar, yan haklar ve diğer faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Özellikle sözleşmeli uzman erbaş maaşlarında ciddi farklılıklar olabilmektedir. Bu nedenle maaş hesaplama işlemlerinin personelin niteliklerine göre yapılması önemlidir.

Şimdi bu faktörlere göre maaşları detaylı olarak inceleyelim…

Uzman Erbas Maaslari 3

1- KKK Uzman Erbaş Maaşı

Uzman erbaş maaşlarının en çok merak edildiği yerlerden birisi olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 2024 Haziran alımlarıyla birlikte adayların araştırdığı seçenekler arasında yer alıyor. KKK uzman erbaş maaşı, kanunda belirlenen gösterge rakamları ve çavuş ya da onbaşı gibi rütbeye göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca komando birlikleri gibi özel kuvvet komutanlıklarında görev alan kişiler daha yüksek maaş alabilmektedir.

KKK uzman erbaş maaşları 2024 yılında şu şekildedir:

  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev alan uzman çavuş ve onbaşı rütbesindeki personeller, yaklaşık olarak 36.500 TL – 45.000 TL arasında maaş almaktadır.
  • Maaşlar, doğu ve sınır dışı birliklerinde daha fazla olabileceği gibi, komando gibi niteliklere göre de artabilmektedir.

2- Uzman Erbaş Maaşları: Diğer Komutanlıklar

Uzman erbaş maaşı için aynı zamanda Jandarma, Sahil Güvenlik, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda da görev alınabiliyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı haricindeki diğer komutanlıklarda görev alan uzman erbaşların maaşı daha yüksek olabilir. Ancak ortalama olarak aynı düzeydedir.

Deniz, Jandarma, Hava ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları’nda uzman erbaş maaşları 2024 yılı için şu şekildedir:

  • Jandarma Uzman Erbaş Maaşı 2024: 37.000 TL – 45.000 TL
  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Maaşı: 37.500 TL – 45.000 TL
  • Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş Maaşları: 38.000 TL – 45.000 TL
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Maaş: 37.500 TL – 45.000 TL

Uzman Erbas Maaslari 2

3- Doğuda Uzman Erbaş Maaşı 2024

Uzman erbaş maaşları ne kadar oldu şeklinde araştırma yapan adayların merak ettiği alternatif seçeneklerden bir diğeri, doğuda görev yapan uzman erbaşlara yöneliktir. Doğu bölgelerinde görev alan uzman erbaşlar, daha zorlu şartlar altında çalışmalar yürüttüğünden dolayı doğu tazminatı ile birlikte daha fazla maaş alırlar. Doğu tazminatının ne kadar olduğu tam olarak bilinmemekle birlikte, ortalama maaşları sizlerle paylaşıyoruz.

Doğuda uzman erbaş maaşı 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Doğu bölgelerinde uzman erbaşların maaşı ortalama olarak 40.000 TL – 50.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

4- Batıda Uzman Erbaş Maaşları

Doğu ya da sınır dışı birlikleri haricinde diğer bölgelerde görev alan uzman erbaşların maaşı, “batı” bölge ismiyle ifade edilmektedir. Batıda uzman erbaş maaşı, genellikle doğuya göre daha düşük olmakla birlikte Türkiye şartlarında oldukça iyi seviyededir. Komando vb. özel niteliklere göre daha yüksek maaş alınabilir.

Batıda uzman erbaş maaşı ne kadar oldu? İşte yanıtı:

  • Batı bölgelerinde uzman erbaş maaşları, görev alınan yer, rütbe ve yan haklara göre değişmekle birlikte ortalama olarak 36.500 TL – 45.000 TL arasında değişiklik gösterir.

KKK Uman Erbaş Başvuru Tarihleri 2024

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman erbaş olarak görev almak isteyen kişilere sevindirici haber Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan geldi. MSB aracılığıyla yapılan duyuruda KKK uzman erbaş alımı 3 Haziran 2024 tarihi itibariyle başladı. 25 bin uzman erbaş alımının yapılacağı 2024/2 Dönem alımlarında adaylar, başvuru kılavuzundaki adımları takip ederek başvuruları tamamlayabilecek.

Peki, KKK uzman erbaş alımı başvuru tarihleri nedir? Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar:

  • 25.000 uzman erbaş alımı ile ilgili KKK tarafından yayınlanan başvuru kılavuzunda başvuru tarihleri 3 Haziran 2024 – 30 Haziran 2024 olarak belirlendi. Son tarihte başvurular 23:59’a kadar kabul edilecektir.
  • KKK uzman erbaş başvurusu için MSB Personel Temin bağlantısına e-Devlet aracılığıyla giriş yapıp ilgili adımların tamamlanması gerekiyor.
  • Başvurusu kabul edilen adayları sırasıyla yazılı sınav, fiziki değerlendirme testi, fiziki yeterlilik testi, mülakat, sağlık kurulu raporu, arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması gibi aşamalar bekliyor.

Uzman Erbas Maaslari 5

Uzman Erbaş Nedir? Nasıl Olunur?

Uzman erbaş maaşlarına dair güncel bilgileri paylaştıktan ve alımlar hakkında bilgileri verdikten sonra kısaca bu göreve dair bilgileri aktaralım. Uzman erbaş, çavuş ya da onbaşı rütbesiyle Jandarma, Sahil Güvenlik, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetli Komutanlığı’nda görev alan personellerin dahil olduğu askeri sınıftır.

Uzman erbaş başvurularının kabul edilmesi ve yönetmelikte belirlenen şartları taşıması halinde adaylar, uzman onbaşı ya da uzman çavuş rütbesiyle göreve başlamaktadır. Uzman erbaş adayları, çavuş ya da onbaşı rütbesiyle eğitim görürken bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar uzman çavuş ya da uzman onbaşı rütbesini elde ederler.

Uzman erbaş (çavuş – onbaşı) olabilmek için kanunda öngörülen şartların yerine getirilmesi, alım ilanlarına başvuru yapılması ve yazılı, sözlü, fiziki yeterlilik sınavı gibi tüm sürecin başarıyla tamamlanması gerekir.

Sıkça Sorulan Sorular

Uzman erbaş maaşlarıyla ilgili olarak sıkça sorulan soruları yanıtladık:

1- Uzman erbaşlar ne kadar maaş alıyor?

Uzman erbaşların maaşı çeşitli faktörlere göre değişmekle birlikte ortalama olarak 36.500 TL – 50.000 TL arasında değişmektedir.

2- Uzman erbaş sözleşmeleri kaç yıl?

Sözleşmeli uzman erbaşların sözleşme süresi, ilgili komutanlık tarafından adayın durumuna ve şartlarına göre belirlenmektedir.

Uzman erbaş alımı ve maaşları ile ilgili olarak sorularınızı yorumlar aracılığıyla paylaşabilir, deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi aktarabilirsiniz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2024 Uzman Erbaş Maaşları Ne Kadar? Erbaş Alımı Ne Zaman?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin