Şevketi Bostan Yemeği Tarifi

Şevketibostan

Ege demek tabi ki bol bol ot demek. Şevketi bostan ise yörede sıklıkla tüketilen ve çok sevilen lezzetlerinden biri. Kasım ayında çıkan ve bahara kadar sezonu biten bu bitkinin bölgelere göre ismi de değişkenlik gösterebiliyor. Hem etli hem zeytinyağlı hem de salata olarak Ege sofralarında kendine dolu dolu bir yer bulan bu otu Seferihisar, Urla, Tire ya da Foça’da deneyebilirsiniz. Kendiniz yapmak isterseniz ise özellikle Ege, Marmara ve Akdeniz’in semt pazarlarında şevketi bostan bulabilirsiniz.

Bu Şevketi bostan tarifi etle yapılan tencere yemeğidir. Ana menü olarak sofrada yer açabilirsiniz.

ŞEVKETİ BOSTAN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Yarım Kg şevketi bostan

300 Gr kuzu eti (tercihen böbrek yatağı)

1 Orta boy kuru soğan

2-3 Diş sarımsak

4 Çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Terbiyesi için

1 Tepeleme tatlı kaşığı un

Yarım Limon suyu

ŞEVKETİ BOSTAN TARİFİ

Şevketi bostan tarifi Ege’nin sevilen yemeklerinden biri. Öncelikle şevketi bostanı yıkayarak temizleyin, kötü görünen kısımlarını ayırın ve beyaz yerlerini doğrayın. Yeşil kısımlarının körpe taze olan kısımları da ilave edin.

Tencereyi ocağa koyun ve harlı ateşte kuzu etlerini birkaç dakika sote edin. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

1 Su bardağı ılık suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etlerin pişmesine yakın şevketi bostana tuz, karabiber,ince doğranmış sarımsak ekleyin. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte beyaz kök kısımları yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ardından şevketi bostanın terbiyesini hazırlayın. Terbiyesi için un, limon suyu ve pişmekte olan yemeğin suyundan aldığınız bir kaç kaşık suyu un eriyene kadar karıştırın. Yemeğin pişmesine yakın bu karışımı pişmekte olan yemeğe ilave edin. Yaklaşık 5 dakika sonra yemeği ocaktan alın. Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Şevketi bostan yemeği akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun…

 

Exit mobile version