Pastane usulü revaninin yapılışı

EGEPRESS Yemek Tarifleri

Revani tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Kolayca yapılabilen bu tarif, özel günlerde veya misafirleriniz için harika bir seçenektir.

Revani, Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Genellikle irmik, şeker, yumurta ve un gibi malzemelerle yapılan bir tatlının adıdır. Revani, şerbet ile ıslatılarak servis edilir ve genellikle üzerine hindistancevizi veya fındık serpilerek sunulur.

CEVİZLİ REVANİ MALZEMELERİ

5 çay bardağı un

4 adet yumurta

2 çay bardağı yoğurt

1 buçuk çay bardağı irmik

2 çay bardağı şeker

1 su bardağı ceviz

2 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

Hindistan cevizi

Şerbeti İçin:

3 buçuk su bardağı şeker

3 buçuk su bardağı su

Çeyrek limon

CEVİZLİ REVANİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.4 adet yumurtayı şekerle birlikte köpürene kadar çırpın.

Yoğurdu, irmiği, vanilyayı üzerine ekleyin. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alın. İyice çırptıktan sonra iri dövülmüş cevizleri de içerisine ekleyin. Küçük bir fırın tepsisini yağlayıp hamurun yapışmaması için şeker serpiştirin. Hamuru tepsiye döküp önceden ısıtılmış 180′ C fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirin. Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti revaninin her yerine eşit olarak yayın. Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Exit mobile version