Mayasız poğaça tarifi

EGEPRESS Yemek Tarifleri

Poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İster kahvaltıda, ister atıştırmalık olarak tüketilebilen bu lezzetli hamur işi, herkesin severek yediği bir atıştırmalıktır.

Bugün sizlere mayasız poğaça hazırlamanın püf noktalarından bahsedeceğiz. Mayasız poğaça hazırlamanın sırrı, hamurun kuru olmaması ve çok daha iyi pişmesidir.

İşte Mayasız poğaça tarifi ve püf noktaları

Mayasız Poğaça Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet kabartma tozu

Alabildiğince un (yaklaşık 4 su bardağı)

İç harcı için:

Maydanoz

Lor peyniri

Mayasız Poğaça Yapılışı:

Bir yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.

Beyazını ve diğer yumurtayı yoğurt ve sıvı yağ ile yoğurma kabına alarak karıştırın.

Tuzu da ekleyip bir kez daha karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ilave edin.

Unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edin.

Maydanozları ince ince kıyıp lor ile karıştırın. (Dilerseniz farklı malzemeler de kullanabilirsiniz.)

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın.

Ortasına harcı kapatıp yuvarlak ya da D şeklinde kapatın.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip poğaçaları üzerine yerleştirin.

Bir kenara ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. Arzu ederseniz susam, çörek otu ya da haşhaş serpin.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden biraz ısıtın ve tepsiyi fırına verin.

Kızaran poğaçalarınız kıtır kıtır kıvamıyla yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun…

Exit mobile version