Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi

Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi

Ege ve Ege Denizi’nden güzel ve pratik bir yemek tarifi Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi

 

Fırınlanmış Girit Kabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet büyük boy Girit kabağı
  • 2 adet domates (Küp doğranmış)
  • 1adet defne yaprağı
  • Sarımsak (Miktar isteğe bağlıdır)
  • Zeytinyağı ve tuz

Fırınlanmış Girit Kabağı Nasıl Yapılır?

  • Kabakları boydan ikiye kesin ve irice doğrayın.
  • Zeytinyağı, defne, tuz ve sarımsakla karıştırıp 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  • Pişerken arada mutlaka bir kez alt üst edin.
  • Bu arada domatesi bir tavaya alın ve tuz ilave soteleyin.
  • Servis tabağına domatesi alın üzerine fırınlanmış kabağı koyup sıcak veya ılık olarak servis edin.

 

Exit mobile version