1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Tül Gibi İncecik Yırtılmayan Yufka İçin Hamura 1 Kaşık Eklemek Yeter

Tül Gibi İncecik Yırtılmayan Yufka İçin Hamura 1 Kaşık Eklemek Yeter

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YUFKA AÇMANIN İPUÇLARI

Yoğurma işlemi sırasında hamura biraz daha su ekleyebilirsiniz. Ancak hamurun çok yumuşak olmamasına dikkat edin.

Yoğurduğunuz hamuru en az 30 dakika dinlendirin. Bu süre zarfında gluten yapısı güçlenecek ve hamur daha kolay açılacaktır.

Hamuru açarken çalışma yüzeyini bolca unlayın. Bu sayede hamur tezgaha yapışmayacak ve daha kolay açılacaktır.

Hamuru açarken ortasından kenarlara doğru eşit bir baskı uygulayarak ince ve düzgün bir yufka elde edebilirsiniz.

Açtığınız yufkaları nemli bir bezle örterek kurumasını engelleyebilirsiniz.

Tül Gibi İncecik Yırtılmayan Yufka İçin Hamura 1 Kaşık Eklemek Yeter
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin