İzmir’in en güzel ilçelerinden Seferihisar’ın gizli kalmış tatlısı Samsades tatlısı tarifi
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Dolgusu için:
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
- 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için:
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5 damla limon suyu
Unu ve tuzu bir kaba alın ve 1,5 su bardağı suyu ilave edin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ve su ekleyin. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru beze haline getirip oklava yardımı ile inceltin. İncelen hamura dikdörtgen şekiller verin. İç dolgusunu yapmaya başlayın. Lor peyniri, şeker ve tarçını bir kabın içerisinde ezerek karıştırın. Ucuna lor peynirli harcı yerleştirin. Muska şeklinde sarın ve kızgın yağda kızartın. Şerbeti için; şeker, su ve tarçını bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Kızartılan hamurları şerbetle buluşturun. Kaymakla beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.