1. Haberler
  2. Ege Tatlıları
  3. Samsades Tatlısı Tarifi

Samsades Tatlısı Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in en güzel ilçelerinden Seferihisar’ın gizli kalmış tatlısı Samsades tatlısı tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Dolgusu için:

  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
  • 1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için:

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5 damla limon suyu

Unu ve tuzu bir kaba alın ve 1,5 su bardağı suyu ilave edin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ve su ekleyin. Hamuru 10-15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru beze haline getirip oklava yardımı ile inceltin. İncelen hamura dikdörtgen şekiller verin. İç dolgusunu yapmaya başlayın. Lor peyniri, şeker ve tarçını bir kabın içerisinde ezerek karıştırın. Ucuna lor peynirli harcı yerleştirin. Muska şeklinde sarın ve kızgın yağda kızartın. Şerbeti için; şeker, su ve tarçını bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Kızartılan hamurları şerbetle buluşturun. Kaymakla beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Samsades Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin