Manisa’da kadına şiddete “dur” çalışması

manisa kadına şiddet nar projesi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, şiddet ve çocuk istismarına karşı farkındalığı artırmak ve medyada şiddet dilini dönüştürmek amacıyla başlatılan “Nar 2 – Şiddete Karşı İletişim” projesine destek verdi.

Proje Manisa’da düzenlenen etkinlikle, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarına tanıtıldı. Toplantıya, Başkan Zeyrek’in yanı sıra İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve Proje Koordinatörü Reyhan Şenay da katıldı. Toplantıda şiddet ve çocuk istismarına karşı alınabilecek önlemler tartışıldı.

“Mahallemizi Şiddete Kapattık” Etiketleri Esnafa Dağıtıldı

Program öncesi Başkan Zeyrek, Şehzadeler bölgesindeki esnafları ziyaret ederek, “Mahallemizi Şiddete Kapattık” etiketlerini dağıttı ve sokakta bilgilendirme yaptı. Programın açılışında İzmir Gazeteciler Cemiyeti Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, “Nar 2” projesi hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından Başkan Zeyrek, kadına yönelik şiddetin ulaştığı boyutlara dikkat çekti.

“Cins Kırım Yaşanıyor”

Son 15 yılda 5 binden fazla kadının öldürüldüğünü belirten Zeyrek, 2024’ün ilk sekiz ayında erkekler tarafından öldürülen 277 kadından sadece onunun ismini sayarak, bu sayının artmaya devam ettiğini vurguladı. Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ne başvuran kadınların tamamının şiddet mağduru olduğuna değinerek, bu durumun artık “cinayet” değil “cins kırım” olarak adlandırılması gerektiğini söyledi.

“İstanbul Sözleşmesi’ne Geri Dönülmeli”

Zeyrek, Türkiye’nin 2021’de İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini eleştirerek, bu kararın geri alınması gerektiğini belirtti. “Kıyamet değilse bile bir şey kopmalı!” ifadesini kullanan Zeyrek, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve şiddetin sona ermesi için acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin En Önde Olacağım”

Zeyrek, Manisa genelinde toplumsal cinsiyet eşitliği için her türlü çalışmanın en önünde yer alacağını ve kadınların mücadelesine destek vereceğini ifade etti. Tüm muhtarlardan ve basın mensuplarından da bu konuda aynı hassasiyeti beklediğini vurguladı.

Eğitim ve Sunumlar Düzenlendi

Etkinlikte Celal Bayar Üniversitesi’nden Sosyolog Dr. Güler Daymaz ve Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Yücel Aksoy tarafından sunumlar yapıldı. Avukat Birgül Değirmenci, şiddet mağdurlarına nasıl destek olunacağını anlatırken, KADES uygulaması ve çeşitli koruyucu önlemlerden bahsetti. Psikolog Caner Özdemir ise şiddetin özel değil kamusal bir sorun olduğuna dikkat çekti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Merkezi Sorumlusu Merve Ateş ise merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gazetecilere Hak Haberciliği Eğitimi

Nar Buluşmalarının ilk gününde, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan’ın ev sahipliğinde gazetecilere hak haberciliği eğitimi verildi. Prof. Dr. Sevda Alankuş, kadınlar ve çocuklar için hak haberciliğinin önemi üzerine bilgiler paylaştı.

Exit mobile version