Evde Lokanta Usulü Mercimek Çorbası

EGEPRESS Yemek Tarifleri

Mercimek çorbası, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak lokantalarda yediğimiz kadar lezzetli bir mercimek çorbası evde pişirirken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir.

İlk olarak, tencereye haşladığınız tavuğun suyundan 1 kepçe eklemek çorbanızın lezzetini artıracaktır. Tavuk suyu, çorbanıza derin bir lezzet katacaktır. Ayrıca, doğru malzemeleri kullanmak da önemlidir. Kaliteli kırmızı mercimek ve taze sebzeler kullanarak çorbanızın lezzetini artırabilirsiniz.

Mercimek çorbası pişirirken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, mercimeğin pişme süresidir. Mercimeklerin iyice yumuşayıp çorba kıvamını alması için yeterli süre pişirmek gerekmektedir. Ayrıca, baharatları da doğru ölçülerde kullanmak çorbanızın lezzetini tamamlayacaktır.

KOLAY MERCİMEK ÇORBASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

  • 1 litre su
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane patates
  • Yarım havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

KOLAY MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI:

  • 1 litre suyu tencereye alalım.
  • İçerisine kırmızı mercimeği, iri doğranmış olan patatesi, ince uzun şekilde kesilmiş havucu, zeytinyağı, sarımsakları ekleyelim.
  • Tencere kapağını az açık şekilde kapatarak, kaynamaya bırakalım.
  • Tencereyi orta ateşte, yarım saat boyunca pişmeye bırakalım.
  • Sebzelerin piştiğini kontrol ettikten sonra hazır hale gelen malzemeleri, el robotu ile çekelim.
  • Çorba kıvamına gelene dek yani hiç pürüz kalmayacak hale gelene kadar çekmeye devam edelim.
  • Hala sıcakken içerisine tereyağı ekleyerek, lezzeti artırabilirsiniz.
  • Dilerseniz sunum esnasında dilediğiniz baharatları kullanabilir, zevkinize göre afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Sıcak olarak kâselere alın.

Afiyet olsun…

 

Exit mobile version