Enginar’dan tatlı mı olurmuş hiç! Dediğinizi duyar gibiyim. Bal gibi de oluyormuş dedirtecek bir tarif ile karşınızdayız.
Malzemeler
- 4 adet enginar çanağı
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet kabuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 4 adet karanfil
Üzeri için:
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- Kaymak
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
Enginar çanaklarını tencereye alın. Karanfil, çubuk tarçın, su ve limon suyu ekleyerek 25 dakika pişirin. Pişen enginarları süzerek başka bir tencereye alın. Enginarların ortasına 3’er kaşık toz şeker serpin. Üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip tekrar kaynamaya bırakın. Rendelenmiş havuçları 2 yemek kaşığı toz şekerle pişirin. Pişmesine yakın toz tarçını da ilave edin. Enginarlar yumuşamışsa ocaktan alın. Hazırladığınız havuçlu iç harç ve kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.