Her yörede yapılan etli keşkek yemeği Ege Bölgesi’nde de çok sevilen bir yemektir. Özellikle Muğla yöresinde düğün yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Peki Ege usulü etli keşkek yemeği nasıl yapılır?
Ege Usulü Etli Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı buğday
- 50 gr tereyağ(içine)
- 750 gr et suyu
- 200 gr kuşbaşı et
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gr tereyağ (En üstüne )
- Toz kırmızıbiber
Ege Usulü Etli Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Önce etleri 1 lt kadar suda pişirin. Akşamdan ıslattığınız buğdayları et suyunda, tuzunu da ekleyip kısık ateşte etlerle beraber 1 veya 1,5 saat pişirin.
Arada dibinin tutmaması için karıştırın.
En son sütünü ekleyin.
Pişme derecesine ulaşınca ocağı söndürün ve servis tabağına alın. Kapya biberleri kavurup en ortasına koydum süslemek için.
Üzerine tereyağını kızdırıp toz kırmızı biber koyup karıştırın ve keşkeğin üzerine gezdirin. Etli Keşkeğimiz hazır.