1. Haberler
  2. Ege Tatlıları
  3. Damla Sakızlı Lor Tatlısı Tarifi

Damla Sakızlı Lor Tatlısı Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Mutfağı’nın gözde kenti Ayvalık. Eğer Ayvalık taraflarına gittiyseniz ve bu tatlıyı yemeden döndüyseniz, çok şey kaçırdınız. Damla sakızlı lor tatlısı sadece Kuzey Ege’ye has değildir; ancak en çok bu yörede yapılır.

Malzemeler

  • 250 gram tuzsuz lor peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet damla sakızı
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 dilim limon
  • 4 su bardağı su

Şerbeti ile başlayın. 4 su bardağı suyu ve şekeri bir tencerenin içerisine alın. Kaynadıktan sonra 2 dilim limon ekleyin ve biraz daha piştikten sonra ocaktan alın. Derin bir kabın içerisine lor peyniri, yumurta, un, irmik, kabartma tozu ve zeytinyağını karıştırıp iyice yoğurun. Damla sakızını ezip toz haline getirin. Hazırladığınız hamura katın ve biraz daha yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle yuvarlayın. Pişirme kâğıdı serdiğiniz fırın tepsisine yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları koyun. Tüm hamuru şekillendirip fırın tepsisine yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Tatlı fırından çıkınca soğumuş olan şerbeti üzerine dökün. Tatlı soğuduktan sonra üzerine antep fıstığı serpin. Damla sakızlı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Damla Sakızlı Lor Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
_
deneme bonusu veren sitelerdeneme bonusu veren siteler
Giriş Yap

EGEPRESS ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin